Duurzaamheid

ViaPrintix bekent kleur

Groene inspanningen voor jou en de planeet

Een duurzaamheidsbeleid uitstippelen is een traject van lange adem. Een traject dat we bij ViaPrintix serieus nemen. Voor onszelf en voor jou. Op het vlak van bedrijfsvoering en producten.

Om jou als klant, leverancier of partner inzicht te geven in wat we doen om te vergroenen, lijsten we de belangrijkste initiatieven op. Eerlijk en transparant. En met de belofte dat het hier niet eindigt.

Gebouw en wagenpark

Een energiezuinig gebouw met een gezond binnenklimaat is goed voor onze medewerkers en de planeet. Daarom plaatsten we extra isolatie op het dak. Er kwam ook een driewandige lichtstraat in plaats van een enkelwandige – goed voor 35 procent betere isolatie.

Boven op de 216 aanwezige zonnepanelen, installeerden we er nog 411 voor een totale output van 236 kWp.

In de hal werd alle verlichting vervangen door ledverlichting die energie bespaart en langer meegaat. Bovendien maakten drie auto’s op klassieke brandstof plaats voor hybride wagens met een betere CO2-balans.

Productie

Bij de productie van jouw prints, wraps, stickers, reclame-uitingen ... zorgen we voor maximale efficiëntie en minimaal verlies. Al het afval wordt gesorteerd volgens het boekje voor een vlottere verwerking en recyclage.

Omdat alsmaar meer klanten vragen naar prints op duurzame materialen, zitten er voortaan groene en pvc-vrije producten in ons gamma – van ecologische stickers tot plaatmateriaal.

Recent kochten we een nieuwe ledprinter van Agfa aan: Jeti Tauro 2500. Die verbruikt 20 procent minder energie dan de vorige (Agfa Hybrid Anapurna). En draagt talloze certificaties waaronder:

  • Greenguard Gold – strengste eisen rond chemische emissie
  • TSCA Compliance – naleving van de Toxic Substances Control Act
  • REACH Compliance – naleving van de verplichtingen rond registratie, evaluatie, autorisatie en restrictie van chemische stoffen


Duurzaamheid

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x